Nu sunt ce par a fi -
Nu sunt
Nimic din ce-as fi vrut sa fiu!…
Dar fiindca m-am nascut fara sa stiu,
Sau prea curând,
Sau poate prea târziu…
M-am resemnat, ca orice bun crestin,
Si n-am ramas decât… Cel care sunt!…(fragment din Minulescu)

Una e să crezi şi alta e să fii credul(regula care trebuie respectata).

CELE SAPTE PRINCIPII HERMETICE-

1. LEGEA MENTALISMULUI-totul este spirit;UNIVERSUL este mental.
2. LEGEA CORESPONDENTEI-tot ceea ce compune UNIVERSUL,se gaseste in toate componentele sale si ceea ce este sus, este ca ceea ce este si jos si invers.
3 LEGEA VIBRATIEI-nimic nu sta,totul se misca ,totul vibreaza.
4. LEGEA POLARITATII- ori ce lucru are doi poli,totul are doua extreme,unde este binele este si raul.
5 LEGEA RITMULUI -totul se scurge inauntru sau in afara , oscilatia la dreapta este asemanatoare cu oscilatia la stanga si ritmul este constant.
6. LEGEA CAUZEI si EFECTULUI -(KARMA)-- Orice CAUZA are EFECTUL
sau,orice EFECT are CAUZA sa .
7. LEGEA GENULUI -totul are principiile sale-masculin ,feminin.

PEDAGOGUL,
SCRISORI DE LA TEDDY

In timp ce se afla in fata copiilor din clasa a 5-a, Doamna Thompson, în prima zi de școală, le-a spus un neadevăr. Ca majoritatea profesorilor, le-a spus elevilor săi ca îi iubește pe toți la fel de mult.
Totuși, acest lucru nu era posibil, deoarece în primul rând, cufundat în banca sa, era băiețelul numit Teddy Stallard.
Doamna Thompson îl urmărise pe Teddy în anul precedent şi observase că acesta nu se juca cu ceilalți copii, hainele sale erau neîngrijite şi era murdar mai tot timpul.
Şi Teddy putea fi nesuferit. Se ajunsese până acolo încat Doamnei Thompson îi făcea plăcere să scrie pe lucrările acestuia, cu un creion gros şi roșu, un X mare şi îngroșat şi să îi dea nota 4.
La școala la care preda doamna Thompson, trebuia să revizuiască toate caracterizările elevilor, iar pe Teddy îl lăsase intenționat la urmă. Totuși, când a deschis dosarul acestuia, a rămas surprinsă să vadă că profesoara din primul an scrisese "Teddy e un copil isteț, îşi face temele cu grijă, este manierat şi este o plăcere să fii în preajma lui".
Profesoara din clasa a 2-a scrisese "Teddy este un elev excelent, apreciat de colegii săi, dar este tulburat de faptul ca mama sa suferă de o boală incurabilă, iar viața de acasă trebuie să fie foarte grea"
Profesoara din clasa a 3-a scrisese "Moartea mamei sale îl afectase foarte mult. Se străduiește foarte mult, dar pe tatăl său nu îl prea interesează, iar climatul de acasă îl va afecta în curând, dacă nu se va schimba ceva"
Profesoara dintr-a 4-a a scris "Teddy este retras şi nu mai este interesat de școală. Nu are mulți prieteni şi uneori adoarme în timpul orei"
De-acum, doamna Thompson înțelesese problema şi i-a fost rușine de ce făcuse. S-a simțit şi mai prost când elevii ei i-au adus cadouri de Crăciun, legate cu panglici frumoase şi împachetate în hârtie strălucitoare. Mai puțin Teddy.
Cadoul acestuia era împachetat cu hârtie obișnuită de culoare maro. Doamnei Thompson i-a fost greu să îl deschidă în faţa celorlalți. Unii dintre elevi au început să râdă când a descoperit o brățară căreia îi lipseau unele pietre şi o sticluță de parfum pe trei sferturi goală... Ea i-a certat când a observat că brățara era draguţă şi parfumul mirosea frumos. Teddy Stallard a rămas după ore în acea zi doar pentru a-i spune "Doamna Thompson, astăzi miroşi exact ca şi mama".
După ce copiii au plecat, a plâns timp de aproape o oră. În acea zi, a încetat să mai predea citirea, scrierea şi aritmetica şi a început să îi înveţe pe elevi.
Doamna Thompson i-a acordat o atenție deosebită lui Teddy. Pe măsură ce lucra cu el, mintea sa a început să îşi revină. Cu cât îl încuraja mai des, cu atât acesta reacționa mai bine. Până la sfârșitul anului, Teddy ajunsese cel mai isteț elev din clasă, şi, în ciuda promisiunii că îi va iubi pe toți la fel, Teddy a devenit alintatul său.
Un an mai târziu, a găsit o scrisoare de la Teddy în care îi spunea că e cea mai bună profesoară pe care o avusese vreodată.
Au mai trecut încă șase ani până a mai primit un semn de la Teddy. Apoi el i-a scris că terminase liceul al treilea în clasă, şi că ea rămăsese cea mai bună profesoară pe care o avuse.
Patru ani mai târziu, a mai primit o scrisoare care spunea ca va termina în curând şi facultatea cu cele mai bune rezultate. Înca o dată o asigura pe doamna Thompson că fusese cea mai bună profesoară.
Apoi au mai trecut încă patru ani şi a mai venit o scrisoare, cu același mesaj, dar numele expeditorului era schimbat: Dr. Theodore Stallard.
Apoi o nouă scrisoare în care o anunța că se va căsători.
Îi spunea că tatăl său a murit cu câțiva ani în urmă şi o întreba dacă ar vrea să participe la nuntă şi să stea în locul în care stă de obicei mama mirelui. Bineînțeles că a acceptat. Și a purtat brățara căreia îi lipseau unele pietre şi a folosit acelaşi parfum pe care îl primise demult de la Teddy.
S-au îmbrățișat, iar Teddy i-a șoptit la ureche "Mulţumesc pentru ca ai crezut în mine. Mulțumesc pentru că m-ai făcut să mă simt important şi mi-ai arătat că pot însemna ceva."
Doamna Thompson i-a șoptit cu lacrimi în ochi "Teddy, ai înţeles greşit. Tu ești cel care m-a învățat că pot schimba ceva. Nu am știut cum să predau elevilor până te-am întâlnit pe tine."

MORALA:
Nu poți niciodată sa știi cum poți influenta viața altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci.

Si nu uita!:
Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-l ajuta să se ridice!
schimbari in etapa actuala

Oamenii se schimba la nivel celularIntreg sistemul solar intra intr-o zona galactica in care exista o energie spatiala cu o frecventa mai inalta. Ce implicatii are aceasta adevarata "baie" energetica? Dr. Berrenda Fox furnizeaza dovezi ale modificarilor ADN-ului si a celulelor in acest interviu acordat Patriciei Resch. Dr. Fox a dovedit prin teste de sange ca unele fiinte au dezvoltat noi lanturi in ADN.
Patricia Resch: Care sunt schimbarile ce se petrec in momentul acesta pe planeta, si cum sunt organismele noastre afectate?
Dr. Berrenda Fox: Exista schimbari majore, mutatii care nu s-au mai petrecut, dupa geneticieni, de cand se presupune ca viata s-a ivit din apa. Cativa ani in urma, in Mexico City a fost o conventie a geneticienilor din toata lumea, si subiectul principal a fost legat de schimbarile care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se intampla cu siguranta o transformare evolutiva, numai ca inca nu stim in ce anume ne transformam.
PR: Cum este aceasta schimbare de ADN?
Dr. Fox: Fiecare are o spirala dubla de ADN. Ceea ce noi aflam acum este ca exista si alte spirale care s-au format. In interiorul spiralei duble exista doua filamente (lanturi) de ADN rasucite intr-o spirala. In intelegerea mea, noi vom dezvolta douasprezece spirale. In aceasta perioada, care pare ca ar fi inceput cu 5 pana la 20 de ani in urma, am fost transformati prin mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre in ceva nou pentru care rezultatul final nu este inca cunoscut.
Schimbarile nu au fost facute publice, deoarece comunitatea stiintifica se teme sa nu inspaimante populatia. Totusi, oamenii se schimba la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Mare parte dintre oameni stiu si simt asta. Multe religii au vorbit despre aceasta transformare si acum ea devine realitate, in moduri diferite. Stim ca este o mutatie pozitiva chiar daca fizic, mental si psihologic poate fi inteleasa gresit si poate inspaimanta.
PR: Acesti copii prezinta caracteristici diferite de ceilalti copii?
Dr. Fox: Acestia sunt copii care pot muta obiecte in camera doar concentrandu-se asupra lor, sau pot umple pahare cu apa doar privindu-le. Sunt telepatici. Poti sa te gandesti ca acesti copii ar fi angelici sau supraumani, dar nu sunt. Eu cred ca ei sunt ceea ce vom deveni noi, ca specie, in cateva decade.
PR: Crezi ca asta ni se va intampla tuturor?
Dr. Fox: Sistemele noastre imunitare si endocrine sunt cele mai bune evidentiatoare ale acestor schimbari. Acesta este unul dintre motivele pentru care lucrez la cercetari din domeniul testarii si terapiei imunologice. Cativa adulti pe care i-am testat au de fapt inca o spirala de ADN in formare. Cativa o au chiar si pe a treia. Acesti oameni trec printr-o multime de modificari majore care se petrec in constiinta si in organismul lor, pentru ca de fapt cele doua sunt una. In opinia mea, Pamantul si orice exista aici isi inalta vibratiile. Multi dintre copii recent nascuti au trupuri care sunt luminatori magnetici. Aceia dintre noi care sunt mai in varsta si aleg sa se schimbe trebuie sa treaca prin multe transformari fizice.
PR: Ce anume cauzeaza transformarea in organismele nascute cu cele doua lanturi normale de ADN?
Dr. Fox: Cel mai usor mod de a produce mutatia ADN-ului nostru este printr-un virus. In consecinta, virusii nu sunt neaparat rai. Virusii traiesc doar in tesuturi vii. Virusii ADN-ului, cum ar fi Epstein Barr sau Herpes #6 schimba structura celulara. Virusul HIV nu este un virus al ADN-ului. In loc sa transforme organismul, el il devoreaza. Cei mai multi dintre oamenii care trec prin acest proces si ies de partea cealalta a valului, cum s-ar spune, au o noua profesie, un nou mod de a gandi, sau cel putin un inceput al unui nou mod de viata.
Chiar daca ei se pot simti bolnavi, obositi, sau deznadajduiti la un moment dat, acesta e un dar. Li s-a acordat o sansa de a-si schimba structura ADN-ului si organismul intr-unul mai sanatos, mai luminos, ceea ce-i poate integra in noua generatie. Asa cum inteleg eu, vom putea desavarsi acest proces pana in anul 2012.
Modificari in ADN si remediile lor
Susanna Thorpe-Clark a scris un articol intitulat "Viziunea intreaga" in care dezvolta implicatiile schimbarilor ADN la fiintele umane. Iata mai jos un extras din acest articol:
In prezent ne modificam structura ADN (care are acum 2 spirale), de tip vechi, intr-una noua, ce va cuprinde mai multe spirale intrepatrunse. Dar nu numai noi, oamenii, ne schimbam. Intreaga viata de pe planeta sufera aceleasi modificari, pregatindu-se pentru o noua stare de existenta.
Noile conditii necesita sa renuntam la vechile concepte mentale si emotionale, numite "de vibratie joasa". Ca si moartea, renuntarea la vechile concepte este foarte importanta in procesul de schimbare, de evolutie umana. Astfel ca trecerea la un nou mod de viata ne cere sa renuntam la modul actual de a vedea lucrurile, la modul de a forma relatii interumane. Mai ales ca majoritatea modelelor curente nu pot face fata la noile conditii de viata. Nu e de mirare deci ca exista deja foarte multa frica, anxietate, neliniste in legatura cu viitorul nostru, mai ales ca deja aceste schimbari au inceput sa se simta, desi multi dintre noi nu le putem constientiza. De asemenea, modificarile fiziologice ale corpului uman incep sa se intensifice si din aceasta cauza apar diverse simptome temporare.
Unele dintre acestea sunt:
1. simptome gen raceala (febra, transpiratie, dureri osoase sau articulare) dar care nu raspund la tratamentul clasic;
2. Migrene, dureri de cap care nu se amelioreaza cu tratamentul clasic;
3. Ameteala, palpitatii, tiuituri in urechi, senzatia ca intreg corpul vibreaza interior (mai ales noaptea);
4. Spasme musculare (involuntare), dureri de spate, pierderea puterii musculare a bratelor (datorate schimbarilor in sistemul circulator);
5. Respiratie greoaie sau zgomotoasa;
6. Modificari in sistemul limfatic si in cel imunitar;
7. Oboseala nejustificata, tendinta de a dormi mai des decat in mod normal;
8. Unghiile si parul cresc mai repede decat in mod normal;
9. Episoade depresive fara motiv, fascinatia trecutului (relatii, evenimente, oameni);
10. Tensiune, neliniste, stress (senzatia ca ceva se petrece dar nu stii ce).
Multe dintre aceste simptome sunt prezente la foarte multi oameni. Majoritatea dau buzna la medicul lor dar afla cu stupoare ca totul e in regula. Toate aceste simptome sunt doar temporare, dispar de la sine si indica faptul ca aceste modificari fiziologice sunt in plina desfasurare.
Remedii pentru noile simptome
Incrancenarea si lupta nu vor duce decat la cresterea si agravarea simptomelor. Trebuie sa lasati corpul sa isi poarte singur de grija, stie sa o faca foarte bine. Daca sunteti obosit, odihniti-va si dormiti. Consumati multa apa de izvor, pentru ca in aceste momente corpul se purifica si elibereaza toxine mai intens decat pana acum.
Nu trebuie sa intrati in panica. Nu veti muri, e vorba doar de o schimbare fiziologica si subtila a corpului. Totusi, daca nu sunteti siguri, apelati la un sfat medical, faceti analize si veti vedea ce e de facut. Daca trebuie sa urmati un tratament, preferati o abordare naturista, renuntati la medicamentele de sinteza chimica in favoarea remediilor naturiste care va vor ajuta mai bland sa treceti peste disconfort.
Acest proces de schimbare interioara este cunoscut sub numele de "Ascensiune", pentru ca implica cresterea frecventei de vibratie specifica a corpului, ceea ce face sa apara aceste simptome temporare.
In aceste momente exista procese care se desfasoara in corp pentru a realiza schimbarile necesare adaptarii la noile conditii de viata. ADN-ul exista nu numai biologic, ci si in alte dimensiuni, pe alte frecvente de vibratie. Oamenii de stiinta cerceteaza ADN-ul uman si au invatat multe despre el. Dar ei inca nu sunt capabili sa inteleaga ca ADN-ul este mai mult decat atat, este semnatura personala armonioasa a fiecaruia dintre noi, valabila universal.
Daca ar fi sa auzim tonurile, sunetele generate de fiecare segment de ADN, am descoperi ca impreuna creeaza o colectie de frecvente armonioase, care este ca un identificator universal al fiecaruia. Nu mai exista nimeni care sa aiba aceeasi frecventa, identica, in tot universul. Astfel, se poate spune ca fiecare fiinta umana exista datorita rezonantei armonice cu structura informationala ADN.
Structura genetica opereaza ca un sistem de transmisie - receptie prin satelit. Fiecare componenta a ADN-ului rezoneaza specific pe o anumita frecventa de vibratie, iar acest ansamblu reprezinta de fapt conexiunea ta biologica si energetica cu toate lucrurile care exista, nu numai din mediul imediat inconjurator, ci chiar universal. Frecventele acestor componente genetice sunt foarte inalte, vibratiile lor sunt foarte fine. Practic, sunt lumina.
Modificarile care au loc in aceste momente in corp sunt o re-armonizare, o noua calibrare a frecventelor proprii la cele de referinta din intreg universul. Este vorba de procese de natura electrochimica si electromagnetica. In primul rand, relatiile de tip electrochimic dintre diferitele segmente de ADN se modifica ducand astfel la alte conexiuni intre componentele ADN, formand un alt fel de spirala. Aspectele electromagnetice corespondente noilor legaturi electrochimice sunt de fapt cresteri ale frecventelor de vibratie specifice. In consecinta, intregul corp va avea o frecventa rezonanta mai inalta. Pe masura ce procesul cunoscut ca "Ascensiune" are loc, intreaga fiinta este deja pregatita (de pe parcurs) pentru a face fata tranzitiei.
Un alt fapt important, care apare ca urmare a acestei cresteri a frecventei specifice, este folosirea unei parti mult mai importante din creier. Se stie azi ca omul obisnuit nu foloseste mai mult de 10% din intreg potentialul creierului, astfel ca pe masura ce se realizeaza "Ascensiunea", vor deveni operationale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe milenii, si care nu sunt raspunzatoare de modul rational de gandire ci de cel intuitiv si subtil de intelegere si actiune superioara.
Celebrele frecvente cerebrale (de tip alfa, gamma, etc) care sunt astazi cunoscute ca determinand starile mentale umane, au un rol important in acest proces de "acordare". Undele de tip gamma sunt cele mai importante, ele fiind cheia catre celelalte realitati (subtile, invizibile). Aceste noi modele urmeaza un proces format din trei stadii.
Primul stadiu este denumit "initierea". Este vorba de inceputul folosirii intentionate a constiintei in afara corpului fizic. Odata cu acest proces apare si constientizarea celorlalte forme de realitate. A doua faza este "comuniunea". Este vorba despre o adevarata interactiune si comunicare directa (non-verbala) in celelalte realitati dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatica, dar continutul nu va fi cu mult diferit de cel obisnuit, din prezent. A treia faza este "ascensiunea". Din acest stadiu al constiintei vei putea sa faci adevarate calatorii plecand din realitatea aceasta obisnuita, spre realitatea Superioara Ultima. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rand, in ordinea expusa.
Pentru a realiza "Ascensiunea" nu e suficient si nici necesar sa te gandesti la ceva anume sau sa ai un anumit tip de emotie. Este o calatorie constienta. Este renuntarea la vechile modele comportamentale pentru a deveni cu adevarat liber in a alege noi moduri de interactiune cu ceilalti, cu celelalte realitati invizibile.
(sursa: Active Information Media)
12 alimente vii,de baza pentru existenta umana

Alimentele "vii" sunt esentiale pentru o sanatate de fier. Afla ce beneficii iti poate aduce hrana vie si care sunt cele mai puternice alimente care iti intaresc sanatatea, oferind organismului toti nutrientii de care are nevoie.

Stim ca o dieta bogata in legume si fructe (fara exagerari), peste, nuci, seminte, cu un continut redus de grasimi saturate (care se gasesc in principal in toate produsele procesate din comert) si bogat in grasimi de calitate superioara (acizii grasi esentiali din pestele oceanic, semintele de in si nuci) asigura functionarea organismului nostru la capacitate maxima. Daca la planul de meniu sanatos mai adaugam un stil de viata activ si o hidratare optima inseamna ca ne pasa de sanatatea noastra si incercam sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a mentine acest echilibru.

Daca adaugi pe lista si alimentele "vii", dupa ce vei constata singur/a importanta lor nu ai de ce sa-ti mai faci griji. Daca nu esti mare fan al legumelor si verdeturilor crude si ti se pare foarte plictisitor un asemenea meniu, afla ca diversitatea pe care ti-o ofera un asemenea meniu este mult mai larga decat ti-ai putea inchipui. Combinatiile pe care le poti obtine te vor uimi pana si pe tine odata ce te vei familiariza putin cu ceea ce inseamna hrana vie. De ce este important sa consumam alimente crude? Pentru ca doar ele asigura nutrientii de valoare organismului, conferindu-ne energie, un sistem imunitar capabil sa lupte impotriva "pradatorilor", o greutate corporala normala si o incetinire a procesului de imbatranire. "Alimentele vii cresc vitalitatea, intaresc sistemul imunitar, regleaza greutatea si incetinesc procesul de imbatranire. Abunda in vitamine si minerale, contin o cantitate suficienta de proteine si au foarte putine calorii. Sunt bogate in carbohidrati cu digestie lenta care sporesc energia si pentru ca alimentele vii sunt in general foarte bogate in apa, ele reprezinta modul ideal de detoxifiere a organismului. De asemenea, sunt bogate in fibre", explica dr. Gillian McKeith, medic nutritionist recunoscut la nivel international in cartea sa "Hrana vie pentru sanatate".
Enzimele: "clasa muncitoare" a organismului

Elementul cu adevarat remarcabil pe care il contin alimentele vii, in special cele neprelucrate, sunt enzimele, specifica in cartea sa celebra nutritionista. Ea ne explica rolul acestora, mentionand ca ele reprezinta cheia pentru o absorbtie buna a hranei, fiind eliberate odata ce incepem sa mestecam. "Enzimele, intalnite in toate organismele vii, sunt molecule de proteine care digera hrana, descompunand-o in fragmente suficient de mici incat sa treaca in sange prin porii minusculi ai intestinelor. Ele reprezinta clasa muncitoare a organismului", explica nutritionistul care mai precizeaza ca pe langa actiunea de digerare a hranei, enzimele au rolul de a distruge toxinele, de a descompune grasimile si celuloza si de a metaboliza amidonul si proteinele.
Ce simptome anunta o lipsa a enzimelor in corp?

Tinand cont de experienta sa in cadrul propriei clinici (Clinica McKeith) din Londra, Dr. Gillian McKeith precizeaza in cartea sa ca printre cele mai intalnite simptome care anunta o lipsa a enzimelor sunt cele de natura gastrointestinala:

* indigestie;
* malabsorbtie;
* arsuri stomacale;
* ragait;
* gaze;
* balonare;
* crampe;
* constipatie;
* sindromul de colon iritabil;
* oboseala cronica.

Cele mai puternice 12 alimente "vii"

Potrivit dr. Gillian McKeith exista 12 alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra.

1. Germenii sunt bogati in enzime, enzime antioxidante, elemente antiimbatranire, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofila, proteine complete, fibre si pigmenti. Au rolul de a imbunatati digestia, dau vitalitate, energie, intaresc organismul si ofera protectie impotriva radicalilor liberi;

2. Meiul este bogat in fier, magneziu, potasiu, siliciu, complexul vitaminic B si vitamina E. Are rolul de a ajuta digestia, imbunatatind asimilarea substantelor nutritive. De asemenea, indeparteaza acidul in exces si impiedica dezvoltarea ciupercilor;

3. Lucerna contine o cantitate mare de enzime digestive si bioflavonoide, vitamine, minerale, aminoacizi si de patru ori mai multa vitamina C decat majoritatea citricelor. Are rolul de a regla problemele digestive, arsurile stomacale, gazele, balonarea, malabsorbtia, favorizand descompunerea grasimilor, a celulozei si a amidonului;

4. Aloe vera este bogata in steroli vegetali, aminoacizi si polizaharide. Are rolul de a reface tesuturile deteriorate, reduce inflamatiile si ajuta digestia;

5. Orzul verde contine antioxidanti puternici si multe proteine usor asimilabile in comparatie cu cele din carne. Are rolul de a imbunatati nivelul energetic si rezistenta, protejeaza tesuturile si inlatura din corp substantele poluante;

6. Semintele de in contin un echilibru perfect intre acizii grasi esentiali omega-3 si omega-6. Au rolul de a regla greutatea corporala si functiile intestinale, reduc colesterolul, imbunatatesc tonusul pielii, imunitatea si reproducerea;

7. Patrunjelul are mari cantitati de betacaroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele. Are rolul de a ajuta mecanismele de aparare ale corpului, suprima bacteriile daunatoare si intareste imunitatea;

8. Algele marine constituie sursa cea mai usor digerabila de minerale, avand un rol esential in imbunatatirea digestiei si asimilarea substantelor nutritive. De asemenea, ajuta la mentinerea unei greutati constante;

9. Stevia contine proteine, fibre, carbohidrati complecsi si vitamine. Are rolul de a inlatura pofta de dulciuri si de a controla apetitul alimentar;

10. Floarea soarelui este bogata in acizi grasi esentiali, vitaminele A, E, D si complexul B, zinc, fier, calciu, mangan, fosfor, proteine si substante lipotrope. Semintele crude de floarea soarelui sunt considerate cel mai bun "stimulent" energetic;

11. Algele salbatice verzi-albastre contin aproape orice element nutritiv cunoscut si au rolul de a imbunatati memoria, imunitatea, vitalitatea, ajutand la indepartarea bacteriilor nesanatoase, a patogenilor, a bacteriilor, virusilor, racelilor si gripelor;

12. Quinoa este condiderata cea mai puternica proteina, mai folositoare decat cele care se gasesc in carne, avand in continutul ei toti aminoacizii esentiali. De asemenea, este o buna sursa de calciu, mult mai usor asimilabil decat cel din lapte. Are rolul de a intari oasele, creste performantele sexuale.
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

Sanatate de la mama natura Natura ne pune la dispozitie totul pentru a ne mentine sanatosi,pentru a recupera ce am pierdut.. Se zice ca Dumnezeu a lasat pentru fiecare boala cate o planta.... SI NU IN ULTIMUL RAND TRATAMENTUL HOLISTIC E DE BAZA.

 
 

sfaturi utile

SFATURI PENTRU CARDIACI(toate naturiste)
Leacuri urgente pentru infarct(persoane cu probleme de inima)
aceste sfaturi nu inlocuiesc retetele medicale,consultul medical,sunt naturiste...
1.
Infarctul şi comotia cerebrala se creeaza de fapt – lucru inca ignorat de medicina clasica - din cauza
supraaciditatii sangelui. Cei mai multi oameni au un sange mai acid ca otetul de casa ! Riscul de
infarct şi comotie cerebrala este calculabil, se poate masura în sange dupa valoarea PH a sangelui şi nu
depinde decat de alimentatie, stress şi fumat. Cu cât mai acid este sangele cu atât mai mare este riscul.
Sangele, ca şi toate lichidele corpului, este la oameni sanatosi bazic şi nu acid.
Cele mai multe accidente cerebrale sau cardiace se petrec dupa mese copioase sau alimentatie gresita,
bauturi alcoolice şi mai ales cafele care maresc aciditatea sangelui, deja prezenta, în mod brusc.
În caz de infarct trebuie neutralizata ca urmare cât mai repede aciditatea şi pentru acest lucru se poate
folosi o substanta prezenta aproape în orice casa: bicarbonatul de sodiu. Acest lucru se poate face şi
preventiv dupa astfel de excese alimentare. Deja la numai cateva minute dupa luarea de bicarbonat de
sodiu pacientul cu pericol de infarct sau comotie cerebrala simte o usurare.
Acest remediu trebuie insa dat cat mai repede şi in doza mare: circa o lingurita plina la
jumatate de pahar de apa !
2.
Cactus grandiflorus
Farrington A. "The Comparative Materia Medica":
Endocardita, pericardita. Constricţia, ca şi cum inima ar fi stoarsă în mână sau oprirea respiraţiei datorită
unor panglici închipuite care ar strânge de jur împrejur şi care obligă sângele să urce spre cap şi produce o
durere intensă. Entuziasm scăzut, plângăreţ. Nu poate sta întins pe partea stângă. Durerile cresc gradat şi
scad gradat. Palpitaţii de la emoţii, fluttering ca aripile unei păsări, se agravează la menstre, la aplecatul în
faţă, dar prin mersul pe jos nu se ameliorează. Dureri săgetătoare în braţul stâng, edem, puls rapid şi tare,
cu senzaţie constrictivă.
Devey W.A. “Pactical Homeopathic Therapeutics”:
Poate cel mai important remediu în afecţiunile cardiace, din punct de vedere homeopatic. Este bine
cunoscut simptomul caracteristic : »senzaţia că inima a fost apucată cu o mână de fier », se contractă şi se
relaxează alternativ; aceasta este imaginea prezentă în creier. Trebuuie să avem în vedere că nu toţi
pacienţii ştiu să se exprime în acest fel. O senzaţie de stoarcere a inimii poate să însemne acelaşi simptom.
Totuşi, pot fi şi alte simptome. Este simptomul asemănător cu Arnica, de durere în piept şi de constricţie;
el are dureri săgetătoare în braţul stâng; edem şi un puls rapid, tremurător, puternic, încordat care poate fi
sau nu poate fi intermitent.
Cardita şi pericardita. Se obţine o ameliorare mai bună a carditei decât cu alt remediu. Se pare că se află la
mijlocul distanţei dintre Aconitum şi Digitalis. Controlează starea inflamatorie şi întăreşte contracţiile
inimii şi nu intoxică inima ca Digitalis sau Strophantus. Este prezentă o exitaţie puternică a nervilor
cardiaci; şi Cactus poate fi un remediu pentru angina pectorală. Este un remediu adaptat pentru hipertrofia
inimii la oamenii tineri. Este foarte util la palpitaţii puternice şi senzaţia de futtering la inimă; este indicat
pentru astfel de simptome la fetele tinere la vârsta pubertăţii şi în perioadele de menstre. Respiraţie
dificilă, sufocare, leşin, palpitaţii violente şi neplăcerea de a sta culcat sunt simptomele care indică astmul
cardiac sau dispnea cardiacă. Borland D. "The Treatment of certain Heart Conditions":
În angina pectorală şi pseudoangina:
-Dacă ai un pacient care are un atac în ultima fază, cel mai bun remediu pentru a-l ajuta este Cactus. El
prezintă anxietate mare şi frică mare, dar este destul de diferit faţă de Aconitum. Aici nu mai este teama de
un atac imediat după care ar putea să moară. Aici este mai mult o convingere că el are o stare absolut
incurabilă care eventual ar putea să-l conducă la moarte.
-Acesta este un aspect privind indicaţiile Cactus. Alt aspect este tipul de suferinţă (durere) de care se
plânge pacientul. El se simte ca şi cum ar avea pieptul înfăşurat strâns şi care devine din ce în ce mai
strâns şi dacă acest bandaj nu se desface repede, inima va fi incapabilă să mai funcţioneze. Există acest
sentiment de tensiune crescătoare care indică remediul Cactus.
-Pe lângă aceast constricţie mai pot fi dureri radiante ca nişte lovituri de pumnal de la precordium, dar ele
nu sunt aşa de caracteristice pentru Cactus aşa cum este sentimentul de constricţie, care este, desigur, aşa
cum îl descriu majoritatea pacienţilor de angină pectorală.
-În aceste stări acute, eu administrez remediu în cantitate mare, deoarece el acţionaeză mai rapid şi se
ameliorează cât mai repede posibil.
Simptomele tipice care apar la pacientii care au nevoie de Cactus:
-Palpitaţii : presiune precordială.
-Senzaţie de strângere a inimii, ca şi când o bandă metalică ar împiedica mişcările ei normale.
-Frecvente şi violente bătăi neregulate ale inimii, cu senzaţie de presiune şi greutate (apăsare).
-Pulsaţii cardiace slabe şi neregulate, cu nevoia de a inspira profund (dispnee).
-Congestie toracică.
-Constricţie dureroasă în toracele inferior; " ca o coardă strânsă la rebordul falselor coaste, împiedicând
respiraţia".
-Mare constricţie (stern) "strângere ca de cleşte".
-"Natura Cactus-ului e să producă constricţie".
-Strângere şi constricţie la cap –piept – diafragm – inimă – uter - : - ghiară.
-Pieptul este năpădit de afux cald de sânge.
-"Cactus are o profundă acţiune curativă asupra inimii".
-Frică şi disperare. Violent chin.
-Ţipă de dureri.
-Pulsaţii puternice simţite în zone stranii - stomac - intestine – chiar şi la extremităţi.
-"Remediu de ora 11 : de la 11 a.m. până la 11 p.m. "
Din cartea: “Homeopatul practic” de Wilhelm Eichsteller:
“Palpitatii, dureri de inima, fibrilatii. Atacuri de sufocat cu lesin, sudoare rece la fata şi lipsa de
constiinta; batai neregulate, lipsa de batai, zgomote la inima bolnava organic. Edeme la menbrele din
partea stanga. Mersul sau statul intins pe stanga agravarea rau. Senzatie ca inima ar fi tinuta de o banda
metalica. Amorteala în mana stanga. Slabiciune generala şi epuizare. Insomnie cu pulsare mare a
arteriilor de la tample. Dereglari de circulatie pe baza nervoasa sau organica. Cactus grandiflorus
CH1-4, la dereglari nervoase CH4-CH6-CH30”
La infarct şi anghina pectorala se dau în general imediat în caz de atac remediul homeopat Cactus
grandiflorus în dilutia CH 2 sau 4 (sau 6-12-30) cate 4-5 granule direct sub limba sau diluate în
apa la fiecare 10 minute timp de 1 ora, dupa care se rareste doza şi la ameliorare buna se
opreste) daca se potrivesc simptomele. Luat dupa prescriptia unui medic homeopat Cactus poate duce
la ameliorarea considerabila a suferintei.
Strophantus gratus, remediu ignorat de medicina
« Ce este Strophantin? (sursa : http://www.strophantus.de/pageID_5198262.html)
Strophantin a fost descoperit in anul 1859 in Afrika, din intamplare, a fost preparat in Anglia, a fost
analizat in Franta si a fost utilizat pentru prima oara cu succes in Germania de Profesorul Fraenkel sub
forma de Injektii intravenoase. Seful lui Fraenkels era Professor von Krehl. Dupa acestia mai sunt inca
numite doua clinice renumite din Heidelberg si Badenweiler ca si multe premii din medicina.
Atunci cand in anul 1924 Profesorul Edens, Ordinarius la Universitatea de Medicina din Düsseldorf leadovedit
colegilor sai experientele extraordinare ale remediul Strophantin la aghina pectorala si la infarct,
el a recoltat nu numai laude si mirare ci si indoiala si sceptica. Un lucru normal in medicina si stiinta, mai
ales daca ne gandim cat de rau a fost tratat Semmelweiss, ca fundatorul igienii, de colegii sai pe vreamea
aceea.
Profesorul Edens a spus „Faptul ca Strophantin nu este folosit inca se poate considera o greseala
medicinala“. Pana in 1975 Strophantin a fost folosit intravenos cu mare succes in toate spitalele si multi
doctori in varsta cunosc bine efectul acestei substante. Chiar si preparatele orale care s-au produs din anul
1947 arata efecte nemaipomenite. Desi pana in ziua de azi Strophantina este una din cele mai bune remedii
pentru boli de inima fara efecte secundare, medicina din ziua de azi spune ca nu are efect, ca este
otravitoare si ca exista ceva mai bun.
97 la suta din doctorii care au folosit Strophantin remarca o eficienta extrem de mare, restul de 3 la suta
fac inca remarci pozitive desi nu sunt convinsi.
Profesorul de farmacologie Hamlyn, cat si mai tarziu Professor Schoner si altii au arata incepand din 1991
ca substanta nu este nu numai o substanta dintr-o planta exotica, care in cantitate mare este otravitoare, ci
este produsa in corpul oricarui mamifer,, si deci si al omului in cantitati mici
In aceste cantitati mici actioneaza ca un hormon si are influenta asupra regulatiei electrilitilor din celulele
muschiului inimi , ale tensiunii, ale utilizarii oxigenului in situatie de stres si la eliminarea de substante din
corp ca urmare a metabolismului
Strophanthin actioneaza pozitiv in concentratii mici pentru ca deschide pompa de sodiu-potasiu care eset
prezenta in peretii oricarei celule. In concentratii mari Strophantin impiedica acesata pompa. Pentru
descoperirea pompei de sodiu-potasiu din anul 1950 danezul Skou a primit in anul1997 premiul Nobel.
Substantele date de medici in cazul bolilor de inima (Digitalis) impedica tocmai functionarea aceste
pompe din orice celula. Strophantin imbunatateste functionarea pumpei si ajuta la eliminarea acizilor din
celula.
Remediul Strophantin se poate obtine ca pastile, ca injectii si in doze homeopate (Dilutia D4 sau CH3,
CH4)
Strophantin se poate procura ca medicament de la Firma Meda sub numele de Strodival
http://www.strophantus.de/mediapool/59/596780/data/Meda-Fachinfo-korrigiert.pdf
Vorbiti cu doctorul dumneavosatra sa va prescrie acest remediu chiar ca Placebo daca nu merge altfel.
Acest lucru este posibil (in Gemania). “
Pacientul care poate avea nevoie de Sptrophantin (homeopat) apare:
A. Buze rosii , B. Puls raoid /incet , C. Asteptare cu tensiune, D. Afectiuni + Apasare in piept
Aparenta generala:
Gras, teama de lovituri de soarta, vorbeste incet, + puls rapid/congestie catre cap/#congestie catre inima/
pupile dilatate, +pulile miscorate rapid (dureri de cap), doreste cafea,
Agravare: < Intuneric
Ameliorare > lumina soarelui.
Afectiuni : INIMA ( fibrilatii + respiratie adanca) + Stomac/Edeme
‡ Afectiuni cardice si de circulatie/FRICA ‡;
Repertoriu:
General – Retentie de apa (interior/exterior) de la boli de inima
General – Tutun agraveaza
General – Mancarui si bauturi - Agraveaza : ceai/alcoool
Doreste: Bere Aversiune : Alcool
General – Slabicune (dupa orice exces)/Durerea se intinde catre sus
General – Secretii din mucoase marite
General – Zvacniri exterioare/Lesin (de la durere)
General – Convulsii
General - Arterioscleroza/ Anemie
General – Efort fizic graveaza
Piele - Urticaria – lesend
Membre – Durere in brate - oase/dreapta
Piept - Edem la plaman
Piept - Palpitatii (Astenie neurocirculatorica /cu teama)/Afectiuni la inima
Scaun – Stropeste
Stomac – Voma
Gat exterior - Gusa – Basedow
Fata – culoare – rosie, pete
Vazut - Diplopie, vazut dublu ( in timpul durerilor de cap)
Durere de cap : la frunte (la radacina parului / se intinde catre tample)
Ameteala – la pubertate/la batrani
Fire – idei nebune -
Fire – vorbaret, palavragiu – copii vorbesc ca batrani destepti
Fire - teama – de lovituri de soarta
Fire – Precose
Fire – Alcoolism
Incompatibil : Digitalis ( remedii homeopate sau cardice alopate pentru boli de inima), alcool (si tincturi
care contin alcool/Febra, luat timp indelungat (se acumuleaza)
Antidoteaza: Digitalis:, Alcoool. Tabacum. Thea.
Camphora Rubini
Tinctura de camfora sau dilutie homeopata în forma de granule sau solutie CH1 sau CH2, CH4
Eficient la : crampe cardiace, anghina pectorala, lesin, pierdere subita de putere.
Simptome tipice: piele rece ca ghiata şi sudoare rece, colaps, soc, asfixiere.
”Camphora Rubini, un remediu foarte eficient.”
Sursa: “Homeopatul practic” de Wilhelm Eichsteller
Atentie: camfora opreste efectul la mai toate remediile homeopate. Se poate lua numai singur, daca
este luat dupa alt remediu homeopat ii opreste efectul acestuia.
Elixir de fenicul
Remediu de la calugarita Hildegard von Bingen din Germania, dovedit de Dr. Strehlow la mii de
pacienti.
Pentru dureri de inimă, boli de inimă, infarct
Hildegard a scris „Să se ia lemn dulce şi de cinci ori mai mult fenicul şi tot aşa de mult zahăr ca şi lemn
dulce şi în plus şi ceva miere şi din astea să se facă o băutură. Să se bea înainte şi după masă pentru
dureri la inima”
Reţeta: 50 g seminţe de fenicul, 10g lemn dulce, 20g zahăr, 25 miere curăţită de spumă (se fierbe într-un
vas cu apă fierbinte şi se aruncă spuma), 500 ml apa (dacă se poate însorită 1-2 ore la soarele de prânz) .
Se fierbe totul cinci minute după care se pune în sticle curate şi sterilizate în prealabil cu ceva alcool
(vodcă, ţuică).
Băutura de fenicul neutralizează sucurile rele din trup care crează boli de inimă.
Dr. Strehlow: indicaţie la boli de inimă, dureri de inimă, cură după infarct
Comprese cu frunze de cartofi
Atac de inimă, leşin, dureri de inimă după infarct
Hildegard : „Cine suferă cu inima sau leşină din cauza ei să fiarbă nu prea tare (2-3 minute) o plantă de
noapte (frunze de cartof, coji de cartofi ) în apă şi după ce să stors apa să fie puse (ca compresa) pe
inima (cca. 1 oră) şi îi va fi mai bine”

alimentele si rolul lor

Creat 07/16/2010 13:32:50 | Ultima modificare 07/16/2010 14:25:32
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one